Zenével a testi és mentális egészségért

2023

Pályázat címe

Zenével a testi és mentális egészségért

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Az én projektem a szűrővizsgálatok fontosságára és a gyógyulás csodáira hívja fel a figyelmet.

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

A projekt mindenkinek szól, aki nehéz helyzetbe kerül és betegségben szenved. A fellépők között minden generáció megfogja találni magának azt a személyt, akiből erőt nyerhet.

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

Az én pályázatom a szűrővizsgálatok szükségességére hívja fel a figyelmet és próbál hitet adni azoknak az embereknek, akik jelenleg a helyzetüket kilátástalannak látják.

Hiszem, hogy a művészetnek, zenének gyógyító ereje van. Mivel orvos vagyok és régen nagyon közel állt hozzám a színház, nekem is volt lehetőségem részt venni produkcióban, ezért. kettőt szeretném ötvözni.  Ez a produkció nem csak egy egyszerű zenést est, hanem a fellépő művészek betekintést engednek életük olyan szegletébe, melyről még nem beszéltek nyilvánosan és ami sebezhető. A fellépő művészek: Zeffer András, a Mobilmánia frontembere. Zefi leukémiából gyógyult, pedig nem sok esélyt adtak a gyógyulásra. Papp Tímea koreográfus, akinek egy év volt, mire a melldaganatot diagnosztizálták. Tóth Nikolett, az Operettszinház balerinája, akire tavaly ráomlott a Jókai utcában egy épület és lebénult. Ő is mesél azokról a traumákról, melyről még soha sehol. Az est mégis pozitívan fog zárulni, mert ezek a nehézségek őket megtanították valamire, méghozzá az élet szeretetére. Az estét Zoltán Áron színművész és jómagam fogjuk vezetni, igy itt is teret kap, hogy hogyan látja ezeket a helyzetetek egy orvos és egy színművész. Az estre januárban a Tolnay Teremben fog sor kerülni. Az esemény hirdetésére decemberben fog sor kerülni. Én bízom benne, hogy nagy sikere lesz, sok embernek fogok tudni segíteni és nagyon sok beszélgetős, meghitt, lélekemelő estet sikerül majd összehoznunk.

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)