Fittrain

2023

Pályázat címe

Fittrain

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Egészségügyi pályázatom középpontjában az emberek mozgáshiányos életmódjának ellensúlyozása áll. Az én megoldásom erre a problémára játékos és kreatív módon közelít a zsonglőrködés alapjainak népszerűsítésével.

Az urbanizáció és a modern életstílus sokszor korlátozza az emberek fizikai aktivitását és magában hordozza azt az ellentmondást, hogy bár a világ rohan, de benne ő mégsem mozog kellőképpen. Ezen pedig változtatni kell!

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

Ezért Ajánlom

Testkép

Zsonglőrködés közben arra késztetjük magunkat, hogy tudatában legyünk a saját testünknek és annak, hogyan mozdul a térben.

Játékos énidő
Megtalálhatjuk belső egyensúlyunkat és a mozgás élvezetét, miközben feltöltő erejével gondoskodhatunk a saját jól-létünkről.

Stresszoldás
A folyamatos koncentráció és az aktivitás automatikusan a jelenbe helyezi gondolatainkat, kibillent a megszokott állapotból.

Szórakoztatás
A sokféle gyakorlat és a trükkök elsajátítása után előbb vagy utóbb a környezetünk számára is szembetűnik mozgásunk hangoltsága, a testi szabadság megélése.

Koncentráció
A különböző eszközök egyidejű használata, valamint azok összehangolása a mozgásunkkal segíthet abban, hogy jobban kontrolláljuk testünket és teljesítményünket.

Figyelem
Fontos szerepet játszik az odafigyelés a zsonglőrködés során, mivel az egész test összehangolására szolgál. Ha elkalandozunk, annak azonnal látható jele van. 🙂

Finommotorika
Az eszközhasználat során a kezünk és az ujjaink finom, összerendezett mozgása és ereje hatékonyan fejleszthető.

Egyensúly
A rendszeres gyakorlás és a megfelelő súlypont állandó keresése lehetőséget adhat a fokozott szintű érzékelésre (tér, idő, stb.).

 

Célcsoportok

Irodai dolgozók
Akik hosszú órákat töltenek íróasztaloknál ülve, gyakran szenvednek a kezük és ujjizmaik merevségétől vagy káros hatásaitól a sok gépelés miatt. A zsonglőrködés gyakorlása segíthet ezen a kéz mozgékonyságának és flexibilitásának fenntartásában.

Fiatalok és diákok
A fiatalabb korosztály számára a zsonglőrködés egy izgalmas és szórakoztató módja lehet a kézügyesség fejlesztésének, miközben a képernyő előtt töltött időt kiváltja valami aktív tevékenységgel.

Idősebb emberek és mozgásszervi problémákkal küzdők
Az idősebb korosztály és azok, akik mozgásszervi problémákkal küzdenek, gyakran keresnek olyan könnyed és szórakoztató gyakorlatokat, amelyek segíthetnek a kéz és ujjizmok erősítésében, megőrzésében.

Sportolók és művészek
Sok sportág és művészeti tevékenység igényli a nagyfokú kézügyességet. Ezek a csoportok érdeklődhetnek a zsonglőrködés iránt, mivel segíthet az egyensúlyuk és precizitásuk fejlesztésében.

Szórakozást keresők és hobby-játékosok
Azok, akik különféle szórakoztató tevékenységeket keresnek, így lehet, hogy vonzódnak a zsonglőrködéshez, mint új és érdekes hobbihoz.

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

Rövid, izgalmas videókat készítek, melyeket olyan platformokon osztok meg, ahol a legnagyobb hatást érhetem el. Könnyen követhető üzenetekkel “tanítok”, amelyek arra ösztönöznek, hogy az emberek foglalkozzanak az ujjak és a tenyér mozgatásával – reflexpontok ingerlése koncentrálok.

Célom az, hogy az általam mutatott (később tanított) ügyességi gyakorlatokat hétköznapivá tegyem.

A pályázat benyújtásakor még induló, kezdeti stádiumban van a projekt, aminek felfutása fokozatos és hosszútávú. Magyarországon ilyen fajta kezdeményezésről nem tudok. Magam nem vagyok cirkuszművész, így laikus, hétköznapi megközelítésben tudom látni és láttatni az ügyességi gyakorlatokat.

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)