EGYÜNK EGYÜTT! SZERESS JÓl – JÓT ENNI!

2023

Pályázat címe

EGYÜNK EGYÜTT! SZERESS JÓl - JÓT ENNI!

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Egészségnevelés kreatív ötletekkel a kicsiktől a nagyokig. Táplálkozási és életmód ismeretek
átadása tapasztalati, gyakorlati tanulással.
Óvodai, iskolai és középiskolai színtéren az egészséges életmód alapjainak élményközpontú
tanulása.
A tudásanyag egymásra épülő, bővülő, gyakorlati ismeretekkel.
A hétköznapokban fontos ismeretek átültetése, saját tapasztalás, személyiség fejlesztés,
hagyományok felelevenítése, újragondolása.
“Az evés, mint örömforrás, a táplálkozás, mint éltető erő, az egészség, mint érték” –
mutatkozik meg a program során.
Az alap élelmiszerek megismerése, az ételsorok fontossága, azok pozitív hatása, ízvilágának
sokszínűsége, a táplálkozás örömeit mutatja be.
A táplálkozást, mint éltető erőt a kreativitás és öröm érzetével társítja, így a gyermekek
maguk választhatják ki a számukra megfelelő ételeket, szívesen kóstolva a még nem ismert
alapanyagokat, ízeket.
A tanulás képességének segítése, készségek erősítése, gyakorlatba való átültetése a cél.

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

A program küldetése az egészségkultúra fejlesztése 3 színtéren.
A megvalósítani kívánt tevékenységek folyamat jellege:

– Óvodai: Tudás Gömb
– Iskolai Alsós: Tudás Kocka
– Iskolai Felsős, Középiskolai: Tudós Kocka

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

Óvodai Tudás Gömb: Görbe Bögre – Italleltár
Válogató – Alap élelmiszerek
Menü – Ételféleségek
Cécó csoport – Gyakorlati Műhely

Színes csoportosítható kártyaformák, öntapadós falak, és nyers élelmiszerek (zöldség-
gyümölcs)

Iskolai Alsós Tudás Kocka: Alapok – Tudás Gömb

Agyfényesítő – Vitaminok, ásványi anyagok
HusiGo – Fehérjeforrások
Ízlelő – Fűszerek és nyersanyagok
EnerCo – Energiahatékonyság és korszerű főzés

Tudásanyag előadás, csoportmunka, kártyaformákkal, kvízzel, gyakorlati játékos feladatokkal

Iskolai Felsős Tudós Kocka: Alapok – Tudás Gömb – Tudás Kocka

Éltető ételek – ” tiszta élelmiszer” ipari és házi előállítás, adalékanyagok, tartósítószerek
Mérlegelő – BMI, Kcal, energiaegyensúly
Űrkaja – Kutatások, miből, hogyan, mivel?
Anyarecept – Igaz-hamis fejtörő

Tudósanyag receptekkel, antropometriai méréssel, projektmunkával, kutatással és játékos
tudósellenőrző fejtörővel

A program egy része egészségnevelő cikkek formájában folyamatosan bővítve megtalálható
a True Med Diet facebook oldalán.
Óvodai, iskolai, középiskolai színtéren egyéni, családi, munkahelyi tanácsadás formájában
valósult meg a közétkeztetésében.
Dietetikusként 2007. óta a II. és III. kerületben egyéni, családi és csoportos tanácsadásban.
Cél az oktatási intézmények egészségnevelésének segítése, a program tanórákba való beintegrálása.
2 x 45 percben hetente, havonta vagy kéthavonta történő alkalmakkal, ismétlési lehetőséggel.

Dietetikus – Egészségnevelő
Dietetikus – Pedagógus
Dietetikus – Program asszisztens, kettős vezetésével.

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)