BurokBrigád – Átöleljük az életet

2023

Pályázat címe

BurokBrigád - Átöleljük az életet

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Végigkísérünk a CSALÁDTERVEZÉS MINDEN ÁLLOMÁSÁN empátiával és szakértelemmel!

Családtervezés, női- és férfi oldali vizsgálatok, meddőségi kivizsgálás, genetikai hordozósági vizsgálat, várandósság, genetikai vizsgálatok, invazív és noninvazív örökítőanyag vizsgálatok, nőgyógyászat, genetikai ultrahang-szűrések, szülészet, koraszülött gondozás, magzatvesztés, csecsemőgondozás…

 

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

Családtervezők, termékenységi problémával küzdők, várandósok, veszteséget átélők, szülés utáni nehézségekkel szembesülők.

A Babagenetika Egyesület a névváltoztatással, 𝑬́𝒍𝒆𝒕. 𝑬́𝒓𝒛𝒆́𝒔 𝑬𝒈𝒚𝒆𝒔𝒖̈𝒍𝒆𝒕 néven kibővítette 𝘁𝗲𝘃𝗲́𝗸𝗲𝗻𝘆𝘀𝗲́𝗴𝗲́𝘁, hogy minden hozzá forduló (leendő) édesanyának, édesapának, hozzátartozónak és a (megszületendő) gyermeknek megfelelő szakértői és emberi segítséget nyújtson.

𝗦𝘇𝗮𝗸𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿𝗲𝗶𝗻𝗸 között szerepelnek szülészek, nőgyógyászok, endokrinológusok, genetikusok, biológusok és gyermekorvosok. Szakértői csapatunkat tovább erősítik szülésznők, védőnők, csecsemő- és gyermekszakápolók, szoptatási tanácsadók, intim torna trénerek, lelki segítők, köztük pszichiáter, szakpszichológusok, bábák és dúlák, lelkész, rajzelemző és veszteség esetén gyászterapeuták is. 𝗔𝘇 𝗼𝗿𝘀𝘇𝗮́𝗴 𝗲𝗴𝘆𝗶𝗸 𝗹𝗲𝗴𝗻𝗮𝗴𝘆𝗼𝗯𝗯 𝘀𝘇𝗮𝗸𝗲́𝗿𝘁𝗼̋𝗶 𝗰𝘀𝗮𝗽𝗮𝘁𝗮!

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

A BurokBrigád az ország első komplex online platformja telis-tele kifogástalan szakmai tudással, amely a családtervezéstől a baba születése utánig kísér! 

Egy nemzetközi szinten is egyedülálló weboldal, amely szakértői utat mutat a várandósság labirintusában. Az online site most, 2023 szeptember végén debütált közel 6 hónapos, nagyon intenzív szakértői munkával a háta mögött. 2024-ben arra törekszik, hogy a legnagyobb volumenű, legnépszerűbb ingyenes platformmá váljon, amely egyértelműen a legfelkészültebb szakmaisággal támogatja és kíséri a családokat a családtervezés időszakától a születés utánig.

“Az Élet.Érzés Egyesülettel (korábbi Babagenetika) minden nap azon dolgozunk, hogy az egészségügy útvesztőiből kiutat találjunk a családot tervezők számára. Ezt a célt a BurokBrigáddal egy új szintre emeljük: az interaktív oldal létrehozásával valóban empatikus és ítélkezésmentes segítségnyújtás valósul meg a várandósság alatt és utána is.” – mondja büszkén Sevcsik M. Anna, az Élet.Érzés Egyesület alapítója.

Miért egyedülálló és hiánypótló a BurokBrigád?

Ez nem barack és nem padlizsán!

A várandósság nem csak arról szól, hogy mekkora a magzat éppen. Mert a kérdések és aggodalmak csak gyűlnek a várandós nők és családok körében. Ezért hiszünk abban, hogy egy weboldal, mely szakértői tanácsadást, információt és kapcsolatteremtési lehetőségeket kínál, jelentősen hozzájárul a családok nyugodt és biztonságos várandós időszakához.

Értő és érző figyelem. Ez a BurokBrigád! 

http://burokbrigad.hu/

Nincs még egy ilyen szakmailag hiteles információs bázis nemzetközi szinten sem, amelyet az Élet.Érzés Egyesület remek szakértői támogattak tudásukkal és tapasztalatukkal, ráadásul két színtéren: testi és lelki oldalról is, holisztikusan nézve! A termékenységi kivizsgálástól kezdve, a genetikai hordozósági vizsgálaton át, a három trimeszter részletes vizsgálatainak és folyamatának bemutatásán keresztül, egészen a baba születéséig vagy sajnálatos elvesztéséig minden információt felvonultatnak a szakértők. Ráadásul a részletes genetikai kórképek magyarázatát is elénk tárják a BurokLexikonban! 

Aki pedig úgy érzi, hogy mindent tud a várandósságról és családtervezésről, az tesztelheti is tudását a Burok-Kvíz játékban! 

A BurokBrigád csapata

Dr. Aschenbrenner Zsuzsanna, pszichoszomatikus szemléletű gyermekgyógyász, szülő/csecsemő/kisgyermek konzulens, pár- és családterapeuta

Dr. Ágics Anikó, parodontológus szakorvos

Dr. Bánfalvi Péter, proktológus

Buti Veronika, pszichológus, perinatális szaktanácsadó

Dr. Csacsovszki Ottó, hematológus

Gitidiszné Gyetván Krisztina, védőnő, laktációs szaktanácsadó, dúla, babamasszázs oktató

Dr. Kelemen Csaba, szülész-nőgyógyász endokrinológus

Dr. Leipold Gergő, szülész-nőgyógyász, magzati ultrahang specialista

Dr. Purcsi Katalin, szülész-nőgyógyász

Rados Katalin, szülésznő, perinatális szaktanácsadó, hordozási tanácsadó

Sevcsik-Magyar Anna, a BurokBrigád alapítója

Szél Dávid, tanácsadó szakpszichológus, apablogger

Szimon Petra, pszichológus, mentálhigiénés szakember, gyászkísérő

Sződy Judit, IBCLC laktációs szaktanácsadó

Dr. Takács Veronika, szülész-nőgyógyász

Dr. Telcs Borbála, gyermekgyógyász, gyermekneurológus

Dr. Varga Norbert, klinikai genetikus, csecsemő- és gyermekgyógyász

Vass Gabriella, bába, szülésznő

 

 

 

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)