Maradj Talpon – Nem vagy egyedül – kampány beindítása – kick off meeting

2023

Pályázat címe

Maradj Talpon - Nem vagy egyedül - kampány beindítása - kick off meeting

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Magyarországon a 65 év feletti idős népesség aránya 16 százalék, 2050-re pedig akár a 30 százalékot is elérheti. A komorbditás és a betegséggel való együttélés az idősödő ember számára óriási kihívást jelentenek. Rengeteg kérdés felmerülhet, életmód, táplálkozás, mozgás … erre keressük a válaszokat, illetőleg a módszert.

 

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

Krónikus betegségben szenvedők (csontritkulás, diabetes, elhízás, szív és érrendszeri betegségek, vesebetegségek, Parkinson betegség,  sztrók …),  a betegek gondozói, azok, akik ezen betegségek tekintetében bármimódon érintettek.

 

 

 

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

Megváltozott világunkban a COVID pandémia és annak utóhatása, az elhúzódó ukrajnai háború, a nagyfokú infláció az emberi kapcsolatokat veszélyeztető és magát a megélhetést megnehezítő bizonytalan légkör, a bezártság, a digitális világ kihívásai mind a testi, mind a lelki állóképességünket nagymértékben erodálta.

Ezt ellensúlyozandóan, egyesületünk kampányt kíván indítani, melyben elsősorban az 50 + os korosztálynál szeretnénk hozzájárulni mind a testi, és a mentális egészég megőrzéshez mind a valós mind a virtuális világban.

A kampányt egy ötletbörze indítaná be, betegek, érintettek, orvosok, mentálhigiénés szakemberek egészségüggyé szakdolgozók (gyógytornászok, dietetikusok …) részvételével; egy eszköztár kidolgozása indulhatna el, ami iránymutatásul szolgálna, támogatást nyújtana a megváltozott világ problémáinak megoldásához. Ide tartozna természetesen a lelki egészség megőrzésének kérdése is. Az ötletbörzére meghívnánk olyan szakértőket is, akik a kérdés spirituális oldalának is ismerői; pszichológusokra gondolunk, és olyan szakemberekre, akik az életmód javításában, orvoslásában tapasztalatokkal rendelkeznek.

Mindehhez egy “gyakorlati” rész is kapcsolódna: kiscsoportos formában yoga, séta, nordic walking, torna és tánc programok – ezek  néhány klubunkban folynak is – amelyek azután az erre érdeklődést mutató közösségek – MARADJ TALPON csoportok – számára állandó, folyamatos, remélhetőleg financiálisan támogatott programot jelentenének.

Az ötletbörze és a gyakorlati programok egy napon,  egymást követően kerülnének megrendezésre.

Maga a kampány folytatódna, csoportok létrehozásával (a meglevő csontritkulásos betegklubokra is építve), a csoportokban a Kick off meeting anyagának ismétlésével.

Az eszköztár kidolgozásában a MESTERSÉGES INTELLIGENCIÁt (MI) is, igénybe kívánjuk venni. A szükséges adatok feltöltése, mely szükséges egy GONDOLKODÓ AI létrehozatalához, folyamatban van. A GONDOLKODÓ AI-t, BOT / chat-bot formájában a Kick off meetingen mutatnánk be.

A betegoktatásnak (egészségértésnek) a mesterséges intelligencia alkalmazával, egyrészt az irányelvek kidolgozásában, másrészt pedig egy “kérdezési platform” létrehozásával egy új módszerét kívánjuk bevezetni, ami kiváló lehetőséget  nyújt a betegeknek, érintetteknek arra, hogy kérdéseikre nagyon egyszerű módon és gyorsan választ kapjanak, hogy a betegségükkel való együttélés könnyebb legyen és életminőségük javuljon.

Az eszköztár vonatkozásában  a mesterséges intelligencia lehetőséget nyújt arra is, hogy az folyamatosan és gyorsan frissüljön.

Az remélhetőleg elnyert összeget a Kick off meeting helyszínének biztosítására, az ötletbörze szakember résztvevőinek, a gyakorlati programokat vezetők tiszteletdíjának finnszírozására fordítanánk.

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)