# instant egészség

2023

Pályázat címe

# instant egészség

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Általános, egészségünkkel, testi-lelki jóllétünkkel kapcsolatos kiadvány, amely az egészségtudatosságot, kommunikációt célozza. Közelebbről érintett területek: szorongások, női betegségek, digitalizáció az egészségügyben, és különféle diagnózisok.

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

Általános társadalmi megközelítés, nincs különösebb célcsoport. Meg lehet szólítani a társadalom egészét, úgy a fiatalokat, mint az olvasó – idősebb – rétegeket, szakmai közeget, gyógyszercégeket, egészségügyi szakembereket stb.

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

Schuster Barbara vagyok, hosszú ideje vezetek egy egészségügyi civil szervezetet (Vertebra Alapítvány), emellett pedig író, szerző is vagyok. Jelenleg a Képmás és a Nők Lapja Egészség magazinoknak írok cikkeket, korábban pedig két szakmai könyvem jelent meg (Gerincferdülés és ami mögötte van, A hátam mögött), illetve három mesekönyvet írtam. Szerzőként is elkötelezett híve vagyok az egészségértést célzó üzeneteknek, az egészségkommunikációnak (https://kepmas.hu/hu/pozitiv-szuggesztio-egeszsegugyben-szuggesztiv-kommunikacio-technikak) . A pályázatra most benyújtott, kissé talán formabontó pályázati anyag egy megjelenés előtt álló kiadványt jelöl #instant egészség címmel. A kiadvány abszurd stílusban írt, rövid, 110 szavas, vagy annál rövidebb, szatirikus egyperceseket tartalmaz egészség témában. A szövegek testi-lelki működésünket feldolgozó ironikus pillanatképek, amelyek tükröt tartanak, elgondolkodtatnak, szórakoztatnak. Fejezetek: Szorongásaink; Okoseszközök; Kórházban; Női; Diagnózis.

A megjelenés alatt álló könyv, rövid, populáris, de egyúttal szépirodalmi jellege miatt alkalmas lehet arra, hogy széles társadalmi rétegeket elérjen, és akár egy kampány, vagy egy beszélgetéssorozat alapja is lehet, sokat tehet a tudatos gondolkodásért és hatékony kommunikációért az egészségügyben.

A könyv illusztrációja, részletek a mellékletben.

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)