A digitális egészségügyről közérthetően!

2023

Pályázat címe

A digitális egészségügyről közérthetően!

A projekt által érintett egészségügyi terület, probléma

Podcastünk adásról adásra keresi a válaszokat a legfrissebb digitális egészségügyi kérdésekre, betekintést nyújt az egészségügyi technológia legújabb vívmányaiba és eljuttatja a hallgatókhoz a terület szakértőinek gondolatait. Tagadhatatlan, hogy az egészségügyben napjainkban kulturális és technológiai forradalom zajlik – podcastünk elsősorban ezen folyamatokban rejlő lehetőségeket igyekszik a közönség elé tárni, különös figyelmet fordítva a kutatás-fejlesztésre, egészségügyi innovációkra és digitalizációra.

Célunk, hogy az egészségértés elérhető legyen szakmabelieknek és laikusoknak egyaránt, hiszen az egészséges élet lehetősége mindenkié!

A projekt által megcélzott célcsoport(ok)

A MedIT Podcast elsődleges célcsoportja a 18-35 korosztály. Podcastünk első évét követő közönségelemzésünk megmutatta, hogy hallgatóink között elsősorban a 18-29 év közötti korosztály képviselteti magát a legnagyobb számban. A fogyasztóismeret növelése érdekében végzett kutatásunk megerősített minket abban, hogy a hallgatók nagy százaléka legalább középfokú, de inkább felsőfokú végzettséggel, vagy még aktív tanulmányokkal rendelkezik.

Elsődleges célunk az, hogy a terület iránt érdeklődő fogyasztói csoporthoz jutassuk el tartalmainkat, 1-2 év elteltével pedig tovább tervezzük szélesíteni a közönséget, megcélozva a laikus hallgatókat is.

A projekt szakmai összefoglalója: kérjük, ismertesse röviden a pályázat szakmai hátterét, megvalósítását, céljait, eredményeit, kommunikációs csatornáit, azt, hogy mitől egyedi és újszerű a pályázati projekt! (maximum 2500 karakter)

A MedIT Podcast csapata lelkes, az egészségügy és egészséges életmód iránt elkötelezett egyetemi hallgatókból áll. A projekt tagjai különböző területeken folytatnak felsőfokú tanulmányokat, ezzel is hozzájárulva a podcast diverzitásához.

A MedIT csapata közel egy éve készít ismeretterjesztő tartalmakat podcast formában, melyek elsődleges célja, hogy a digitális egészségügy legújabb vívmányait megismertesse a hallgatókkal. Podcast adásaink elismert, nagy szakmai tekintéllyel bíró szakértőket sorakoztatnak fel, akik hiteles forrásként szolgálnak az adásokban körüljárt témákat illetően.

Üzenetünk célba juttatásának eszközéül a podcast formát választottuk, mivel úgy véljük, a 21. században ez a csatorna alkalmas a szakmai tartalom közérthető átadására. Büszkék vagyunk arra, hogy a hazai piacon úttörőként járunk az egészségértés széleskörű terjesztésében, hiszen elsőként jelentünk meg digitális egészségügy témájú tartalmakkal. Előnyünkre szolgál, hogy csapatunk “digitális bennszülöttek”-ből áll, így az online kommunikáció nem jelent nehézséget számunkra.

A közösségi médiában való jelenlét kulcsfontosságú a célcsoportunk legfiatalabb korosztályának eléréséhez. Ugyan a Facebook és az Instagram nem elsődleges ismeretterjesztési eszközeink, a rövid, ismeretterjesztő jellegű szöveges tartalmak, definíciók megfelelő felületet biztosítanak a figyelemfelkeltésre és műsoraink hallgatásának ösztönzésére. Emellett a kommunikációs csatornák bővítése érdekében LinkedIn felületen is közzéteszünk szöveges összefoglalókat.

Idei legfontosabb terveink között szerepel egy TikTok-csatorna indítása, melyen keresztül még több fiatal hallgatóhoz szeretnénk eljuttatni az egészségértés lehetőségét. Hiszünk abban, hogy a digitális egészségügynek helye van az online platformokon, ezáltal pedig az emberek, különösen a fiatalabb generációk életében – mert az egészséges élet lehetősége mindenkié!

A projekthez kapcsolódó fotók, videófile-ok, kiadványok dokumentumtárba való feltöltésére az alábbiakban van lehetőség, összesen maximum 5 MB terjedelemben (e-mailben, postán küldött dokumentumokat nem áll módunkban elfogadni). (pdf, jpeg, png, stb.)

Opcionális: maximum 10 slide terjedelmű PowerPoint (.ppt) prezentáció